Despre Ciprian

… sau despre ce o să găsiți aici și mai ales ce nu o să găsiți.

Salut, sunt Ciprian și acesta este blogul meu. Sunt un profesionist care și-a petrecut mai bine de 20 de ani în industria ospitalității și cred… mă rog, nu doar cred, sunt convins că experiența câștigată și pe alocuri recunoașterea formală, îmi permit să am un cuvânt de spus despre industrie. Aș fi zis un cuvânt greu, dar cei care ajung să mă citească sper să regăsească printre rânduri doar opinii personale exprimate obiectiv.

Nu sunt un om care s-a trezit într-o zi că vrea să scrie despre felul în care experiența profesională și viața l-au purtat în circumstanțe extraordinare. Viața în general ne poartă către acele locuri în care visăm să ajungem, nimic nu e întâmplător și e decizia noastră conștientă să investim în “creșterea” personală și profesională. Adevărul este că la final de zi ar trebui să ne putem privi într-o oglindă virtuală (sau reală) și să analizăm dacă am făcut tot ce se putea pentru noi, strict în ordinea acelor priorități pe care tot noi suntem datori să ni le stabilim. Pare un cuvânt greu datorie, dar da, e datoria noastră să îmbunătățim sau să influențăm pozitiv acele cercuri în care alegem să ne desfășurăm. Și așa-zisa influență trebuie făcută într-un mod inteligent, constructiv, fără păreri vehemente și lăsând deoparte orgoliul.

Pentru că sunt primul care recunoaște că singur nu le poți face pe toate (și uneori nici nu e bine să încerci), am cerut ajutor și chiar l-am primit pentru a-mi transforma ideile în postări. Pe final un sfat de la un profesionist pe care eu personal îl admir pentru cunoștințe, dar și pentru atitudine – Marco Pierre White:

„I think what you got to do is to create an environment which people wish to sit in. You have to create a menu which is interesting to people. You have to create food which is delicious and affordable. I think that’s what’s important.”

Și dacă vreți să stăm de vorbă sunt aici – bocioacaciprian@gmail.com, dar și pe rețelele de socializare.